Boaz is 9 maanden
Boaz werd gisteravond wakker toen wij naar bed gingen en kon daarna door het harde geluid van de tv en door vallende en schuivende voorwerpen op de kamer boven ons de slaap niet meer pakken, even in ons bed hielp ook maar even. Uiteindelijk heeft hij vannacht tussen ons ingeslapen en alledrie hebben we heerlijk geslapen. Met Pedro gaat het vanmorgen een stuk beter, het is nog niet over maar de medicijnen zijn ook nog niet op zullen we maar zeggen…
Tijdens het ontbijt kijkt Boaz een Amerikaanse mevrouw aan met een bos grijze haren. Waarschijnlijk kent hij de grijze haren hier in Bolivia niet ;) (dat wordt nog wennen in Nederland aan de grijze maar ook aan de blonde koppies....). Het blijkt een echtpaar te zijn die al 22 jaar in Sucre wonen en missionariswerk doen. Met hun 2 tienerdochters zijn ze hier op vakantie. Ze vraagt naar de naam van ons Boliviaantje en zegt trots dat dit een bijbelse naam is. Aangezien wij dit ook weten vertellen we haar de betekenis van de naam (in hem is kracht).
Na het ontbijt duikt Boaz zijn bed weer in en heeft papa na andere halve week weer eens de puf om buiten zijn krantje (op de laptop) te gaan lezen. Mama doet de was.
Vanmiddag na een fles melk vindt Boaz het moeilijk om te gaan slapen. Even op de deken in de kamer rondkruipen, de spullen die net een beetje hoger staan komen ook al binnen zijn bereik, hij gaat op zijn knieën 'staan' en kan zo bij de telefoon.

Daarna even lekker al het zweet eraf wassen in bad maar ook na deze beweging en het gepoedel lukt het niet om in slaap te vallen en huilt hij weer als hij in bed ligt. Mama gaat samen met hem op bed zitten, Boaz heeft het bed wel 3 keer rondgerold, op de muur geklopt, tegen mama aan, weer weg, voordat hij uiteindelijk midden op bed in slaap valt. Het is dan half 4. Mama gaat buiten lezen, papa gaat bij Boaz liggen (en slapen). Om half 5 is alles weer wakker en komen ze naar buiten. Boaz speelt aan de rand van het zwembad en voor het eerst lukt het hem om vanuit het zitten 'over zijn beentjes' op zijn buik te ‘schravelen’.
Ilse, Arjan en Edmundo komen aanlopen waarmee we kletsen, we wachten op Inés die hier om 4 uur zou zijn om ons een update te geven. Het is al half 6 wanneer Boaz zijn 'lekkende' luier aan vervanging toe is en mama met hem naar binnen gaat. Meteen maar een hapje voor Boaz warm maken en de aardappelen voor ons schillen. De anderen vragen zich ook al af waar ze blijft (dit is geen Boliviaans half uurtje meer). Papa geeft hem de fles en sinds een aantal dagen drinkt hij de laatste slokken niet altijd meer op, zo ook nu gaat hij spelend het speentje vasthouden met zijn tanden en van links naar rechts bewegen met zijn mond. Lekker gek doen. Een paar weken geleden ging dit nog heel anders en vertrok zijn gezichtje meteen als hij de eerste slok ‘lucht’ naar binnenzoog. Na 1 tel begon hij dan zielig te huilen.
Als het na het eten weer bedtijd is voor Boaz heeft hij net als vanmiddag moeite om in slaap te vallen. Dit keer gaat papa even met hem op bed liggen, als hij dan weer rustig is is hij in no-time in dromenland. Inés komt even voor half 9 toch nog opdagen. Ze heeft de Identiteitskaart en de Autorizacion Viaje (de reistoestemming) van Boaz bij zich.

Na anderhalf uur zijn we weer een stuk wijzer. De 3 mannen gaan morgenvroeg om half 6 naar de Migracion. Als ze om 6 uur in de rij staan met de ID en de reistoestemming hebben ze om 8 uur, als de deuren van de Migracion open gaan, zeker een kaartje (er worden per dag maar 30 paspoorten uitgegeven dus we moeten er vroeg bij zijn als we er zeker van willen zijn). De mama's komen om 10 uur met de kinderen zodat er pasfoto's van de kids gemaakt kunnen worden, waarschijnlijk zijn we dan om 12 uur klaar. Het Boliviaans paspoort heeft Boaz nodig om Bolivia te mogen verlaten. De ID-kaart heeft hij weer nodig om een paspoort aan te vragen. Als alles goed is, is donderdag het Boliviaans paspoort klaar, parallel aan deze procedure is de aanvraag voor het Nederlands noodpaspoort of het Laisser Passer in gang gezet. Hiervoor is het Conformidad (de originele adoptieuitspraak van de rechter) vertaalt naar het Nederlands, vandaag terug gekomen uit La Paz. Waarschijnlijk gaat het lukken om 2 mei in het vliegtuig te stappen (maar er is nog niks zeker, hopelijk weten we dat 1 mei ;).
Als Boaz zo door gaat komt hij lopend op nederlandse bodem. We duimen dat lukt met het paspoort. groetjes
Dan gaat het "ineens" snel 2 mei. Wat zou dat fijn zijn. We zijn allen stik nieuwsgierig naar jullie zoon.
Groetjes
Toos en Hans
wat grappig die ID-kaart met pasfoto. maar dat die voetafdruk nu echt duidelijk is...
wel een vreemde gang van zaken elke keer met de officiele documenten, ik zie ons nog niet om 5.30 uur bij de gemeente Nederweert staan.
fijn dat Pedro weer een beetje fitter is, geniet nog maar even van de laatste weken.
p.s. volgens daan heeft Boaz grotere voeten dan hem Daan heeft maat 30, maar denkt zelf dus dat hij nog echte babyvoetjes heeft. Raf vraagt of de "verruf" nog op de voeten van Boaz zit. Ze vonden het allebei heel jammer dat Boaz niet op de verjaardag was. toen ik uitlegde dat Bolivia toch echt te ver was om even naar Nederland te gaan om koffie te drinken snapten ze het wel dacht ik. Maar toen vroegen de heren of het verder was dan Volendam! (daar gaan we volgende week een paar dagen naar toe) Nog veel aardrijkskunde lessen nodig dus
Postivieve berichten.
Gelukkig dat het met Pedro wat beter gaat.
Al die regels omtrent paspoort e.d. wat moeten jullie veel geduld hebben.
Intussen weet jullie zorgeloos ventje nergens van.
Hij laat zien hoe hij in zijn ontwikkeling dagelijks een stukje verder gaat.
Wat zal dat een feest worden wanneer jullie voeten op Nederlandse bodem zetten.
Heel veel succes met alles!.
groetjes Zus en Harrie
hoi sandra pedro en boaz
wat spannend allemaal we zullen hier met z`n alle duimen dat jullie 2 mei met z`n drieen in het vliegtuig zitten op weg naar huis nederland fantasties, ik kan niet wachten dat ik jullie lieve kereltje kan zien op de fam. dag. en jullie natuurlijk ook .
x groetjes en nog een paar fijne dagen daar zonder ziek te zijn pedro.
chantal patrick maartje en rick
doeiiiiiiiiiiiii
Ja, dat zou wel heel fijn zijn als jullie 2 mei alles in orde hebben en naar huis mogen!
Dan kunnen jullie hier van het fijne weer gaan genieten1!
Grtjs Johan, Robertha en Franz
Wat fijn dat het met Pedro beter gaat. Die Boaz van jullie doet het toch maar goed. Wie weet kan hij in mei lopen als jullie terug komen. We zijn heel benieuwd hoe jullie manneke er in het echt uitziet. Hopelijk gaat het lukken om op 2 mei af te reizen naar Nederweert.
Groetjes en gauw tot ziens
hallo sandra, pedro en boaz
eindelijk komt het einde dan in zicht is de hoopvolle mededeling. wij allen wachten met smart om julie ventje te zien. hij doet het wel goed daar en dan hopen dat het proces hier gewoon verder gaat. het zal nog heel wat wennen zijn als hij in nederland is. weer allemaal nieuwe gezichten ( heel veel zelfs!!). maar met pappa en mamma erbij zal dat geen probleem zijn. blijft boaz zijn dubbele achternaam houden of is dat nodig voor het paspoort? Hij lijkt wel van adel met zijn dubbele naam.
nog veel plezier daar en over korte tijd tot ziens . en vooral gezond. Is Boaz nu eigenlijk nog gedoopt of heb ik dat gemist i de verhalen?
groetjes en tot ziens Maria uit Eindhoven