Permiso de Viaje
Boaz is al een tijdje in bed aan het spelen als hij laat horen dat hij honger heeft. Hij kan toch zo lekker wakker worden en lekker met z’n twee knuffeltjes liggen spelen. Hij kijkt naar ons door het gaas en gaat met zijn vingers er overheen, Boaz zal het geluid of het gekriebel wel leuk vinden.
Om 8:00 uur belt Alfonso op dat we vanmiddag om 15:00 uur bij het Paleis van Justitie worden verwacht. Misschien gaan we van tevoren of daarna nog naar de Transito om een echtheidscertificaat op te halen voor de identiteitskaart (het moet niet gekker worden…). Alfonso waarschuwt dat Pedro in een lange broek en een shirt met korte of lange mouwen moet komen anders mag hij niet binnen. De lengte van de dameskleding is minder belangrijk.
Boaz en mama gaan met z’n tweeën ontbijten, papa blijft liever in bed liggen omdat hij nog helemaal niet lekker is. Onder het eten van zijn fruit is Boaz zijn zwaaibeweging aan het verfijnen. Hij knijpt zijn handje niet meer dicht maar beweegt alleen zijn pols van links naar rechts. Als mama, helemaal gecharmeerd, lacht en terugzwaait is het moment voorbij. Daar snapt Boaz nog niks van, zwaaien is alleen nog leuk om zelf te doen maar niet om voor een ander te doen. We nemen een paar stokbroodjes met kaas voor papa mee en lopen terug naar de kamer. Papa ligt te slapen en Boaz volgt snel genoeg. Boaz hoeft de laatste dagen (geen idee sinds wanneer) niet meer te huilen als we hem in bed leggen. Het is gewoon goed als het bedtijd is en hij zijn slaapliedje en knuffel heeft gekregen.
Na een kort slaapje van Boaz, papa slaapt nog, maakt mama even de handwas af. Boaz vindt het niet leuk dat hij mama niet kan zien dus die verhuist met dekentje en foamvierkantjes naar de keuken. Die is ook leuk om te ontdekken en snel genoeg is hij bij de prullenbak (gelukkig trekt hij hem niet om). Daarna gaan Boaz en mama naar de zandbak, even lekker vies worden. En dat lukt, het zand zit tot in de luier. Als we om half 1 terugkomen is papa net wakker gebeld door het kamermeisje dat komt schoonmaken. Papa voelt zich al beter dan gisteren en ziet er ook een beetje beter uit. Boaz krijgt zijn pap en als het kamermeisje klaar is met de badkamer gaat de zanderige romper en luier uit en plonst hij in bad. En na de fles melk in bed omdat we om 15:00 uur weer paraat moeten zijn. Omdat papa en mama zich nog douchen terwijl hij in bed ligt wordt Boaz wakker, tenminste dat denkt mama, maar het blijkt weer een poepluier te zijn waardoor hij wakker is geworden, net als vanmorgen. Mama legt Boaz met een schone luier nog even terug in bed waar hij vrolijk verder speelt met zijn schaapje en Rafke.
Om kwart voor 3 is het tijd om de taxi te nemen naar het Paleis van Justitie. Alfonso wacht ons op met een hele berg belangrijke papieren. We gaan vandaag het Permiso de Viaje aanvragen (de reistoestemming). Een aantal handtekeningen en kopieën van de Boliviaanse Identiteitskaart verder horen we dat deze morgen om 17:00 uur klaar is. Daarna kan het paspoort aangevraagd worden.
Terug bij het hotel gaan Boaz en mama nog even zwemmen voor het donker wordt. Papa doet nog even rustig aan hoewel het wel al wat beter gaat. Vanavond vroeg naar bed en morgen hopelijk weer wat beter.
(we hebben geen foto’s gemaakt vandaag, dus jullie zullen het zonder moeten doen)
Beterschap voor Pedro!
Enne..die foto's zien we een andere keer wel weer Begrijpelijk als jullie 's een dag overslaan..al kijken we er wel steeds naar uit ;)
Las de titel en dacht, dat betekent reistoestemming, jullie zien we leren er ook nog spaans van.Hopelijk komt er schot in. Beterschap Pedro, groetjes uut Neewieert.
Och wat vervelend Pedro dat je je niet lekker voelt, maar je hebt nu wel de tijd om goed uit te zieken! Hoewel de dagen daar in Bolivia er voor bijna drie kwart op zitten! Nog maar 2 1/2 week en dan vliegen jullie weer! Als die papierenrompslomp er maar op zit!
Groetjes!!