pedronsandra.reismee.nl

Pascuas y Dia del Niño

Voor het ontbijt gaat Boaz in bad, je moet er tenslotte toch netjes uitzien met Pasen en ….met Dia del Niño. Pasen valt dit jaar samen met Kinderdag! Net zoals vader- of moederdag, maar dan voor kinderen. Alfonso vertelde dat de kinderen op school op deze dag (niet op zondag natuurlijk, maar als het een doordeweekse dag is) een traditionele Boliviaanse dans dansen en spelletjes doen.

Het ontbijt is vandaag in de grote zaal in plaats van in het restaurant. De zaal is versiert met ballonnen en er is een extra buffet met felgekleurde donuts, koekjes en drinkyoghurt. Boaz kijkt zijn ogen uit met al die drukke kinderen en ballonnen waarmee gespeeld wordt. Na zijn fruithapje en 2 sneetjes stokbrood proeft hij een zoete donut, hij heeft honger vandaag en alles is lekker. Als we na het eten naar buitenlopen zien we de voetstappen van de paashaas. Het is 10 uur, de afgesproken tijd om paaseieren te zoeken. Als iemand vraagt of het begint zegt de man verontwaardigd, “het is nog maar net 10 uur”. Met andere woorden, ze zijn nog niet klaar (heerlijk op z'n Boliviaans). Tegen half 11 krijgen de kinderen het startschot en rennen ze het veldje op om paaseieren te zoeken, het zijn allemaal bruine plastic eieren, echte geverfde eieren hebben we hier niet gezien. Er zitten ook glittereieren tussen die ze open draaien en waar een briefje in zit met een tekst, wat soms een prijs betekent. Dan komt de paashaas met microfoon, een super enthousiaste haas die de kinderen leuk weet te vermaken. Hij vraagt wie de meeste eieren heeft gevonden en ruilt die in voor een prijs of voor een chocolade ei. Boaz krijgt ook een chocolade verrassingsei.

Sandra laat zich net na de middag heerlijk verwennen in de Spa van Buganvillas. Een heerlijke masaje con piedras volcánicas. Oftewel een uur heerlijk gemasseerd worden van top tot teen waarbij de masseuse gebruik maakt van vulkanische stenen. Iets dergelijks is voor herhaling vatbaar…

Om 15:00 uur ligt Boaz heerlijk te slapen en eten Pedro en Sandra een late lunch (wat ook gemakkelijk gaat na het uitgebreide ontbijtbuffet hier, het is gewoon moeilijk kiezen iedere morgen). Op de buitenkant van ons raam zit een raar beest, als we kijken, kijkt het ding ons aan, erg grappig. Het lijkt een wandelende tak, maar dan anders. Meer een wandelend blad of een vreemd soort sprinkhaan.

Boaz is vandaag de hele dag al aan het oefenen om te zwaaien, erg koddig om te zien. En vanmiddag als hij op de mat ligt te spelen lukt het om een foto ervan te maken. Hij draait zijn pols en knijpt dan zijn handje dicht.

Laat in de middag gaan we naar Plaza de 24 Septiembre. Het is gezellig druk in verband met Pasen, er wordt muziek gemaakt, kinderen in klederdracht doen een dansje en achter de kerk is een markt. Daar worden heel veel handgemaakte sieraden verkocht (mama koopt een kleurrijke ketting), houten souvenirs en er is een clown die bellenblaas verkoopt. We zien ook een mooi Boliviaans instrument, de charango, een klein gitaartje maar omdat we allebei geen muzikanten zijn kopen we het toch maar niet.

Als we een paar straten van het plein aflopen en ondertussen drie ijssalons passeren is goed te merken dat het Dia del Niño is vandaag, de salons puilen uit, het personeel van Picolo’s is verkleed als piraat, een ijssalon verderop zien we Winny de Poeh, Spiderman en een clown en allemaal zijn ze bezig de kinderen te entertainen. En er wordt natuurlijk heel veel ijs gegeten. Boaz heeft op het plein net ijs meegegeten met papa dus hij heeft zijn Dia del Niño kado ook gehad vandaag.

Riek

Wat leuk om zo,n paasverhaal uit Bolivia te lezen.
Je moet er toch niet aan denken dat ze hier plastic eieren zoeken. Laat het hier maar lekker chocolade en gekleurde eieren zijn. Fijn dat Boaz zo een goede eter is dan krijgen jullie hem makkelijk groot.
Groetjes uit Bladel.

KimT

KLinkt als een fijne pasen.
Hoe lang blijven jullie nog in Bolivia? Nog geen zin om weer op huis aan te komen?