Verjaardagsfeestje
Miguel wordt vandaag 1 jaar en dat wordt gevierd! Om 11 uur zijn we uitgenodigd, samen met Arjan, Ilse, Edmundo, het Spaanse gezin (Lucas) en Alfonso om feest te komen vieren. Boaz krijgt van Valeria een ballon die hij bijna meteen kapot knijpt (het wordt weer tijd om nageltjes te knippen…).

Er staat een grote taart op de tafel in het restaurant met de tekst ‘felicidades Miguel 1 Anito’ en als we er allemaal zijn zingen we “lang zal hij leven” in het Nederlands en in het Spaans. Voordat de taart wordt aangesneden (dat is best wel kunst en vliegwerk) geven we Miguel een cadeau. De lolly die er op zit is voor Valeria. Het cadeau valt in de smaak, Miguel begint muziek te maken en hij weet hoe hij moet bellen. Ook Boaz wil het 2 in 1 kadootje uitproberen, het is goedgekeurd.
Boaz snoept mee van de taart en laat horen dat hij deze lekker vindt, maar dat is ook niet zo gek met de mierzoete Boliviaanse taart met veel slagroom (opgeklopt eiwit), cakedeeg en gelatinebrokjes. Miguel deelt ook kadootjes uit, Boaz krijgt een kikkertje voor in het (zwem)bad en een klein Boliviaans fluitje. Spelen na de taart is pas echt feest. Alle kinderen op de grond met de kadootjes en de ballonnen (Boaz knijpt er geen meer kapot). Ze hebben echt plezier met z’n allen en het is te zien dat ze goed gewend zijn aan elkaars aanwezigheid.

Omdat het feestje zo gezellig was is het moeilijk om na een bordje pap af te schakelen en te gaan slapen, daar heeft Boaz papa bij nodig. Na zijn slaapje zijn we de rest van de middag in en om het drukke zwembad te vinden en spelen we met het zwemmende kikkertje.
Het was vanmorgen al goed te merken dat de kinderen hier paasvakantie hebben, veel gezinnen zijn een lang weekend in het hotel dat nu net Center Parcs lijkt. Tijdens het ontbijt was de zaal vol en hebben de obers hard moeten werken. Veel kinderen zijn nu met hun nanny’s (zowel jongere meiden als oudere Boliviaanse dames) in het zwembad.
Als we om 17:00 uur gaan eten in het restaurant bij het zwembad schuift ook net de jarige job met zijn gezin aan tafel, we eten gezellig met z’n allen. Boaz ligt in zijn maxi-cosi rustig te spelen nadat hij zijn fles melk op heeft. Hij heeft er plezier in als Valeria met hem komt spelen en Valeria is trots als Boaz naar haar blijft lachen.
Wat een feest en wat een gezelligheid.
Het is fijn dat jullie het ook met de andere Nederlandse gezinnen zo goed kunnen vinden.
Ook voor Boaz erg fijn natuurlijk dat hij regelmatig vriendjes en een vriendinnetje heeft om mee te spelen. En zo te zien geniet hij (en jullie ook) er met volle teugen van!!!
Hoi Boaz,
hier mijn paasversje voor jou:
Twee haasjes Flip en Flap die gingen samen op stap,
ze speelden haasje over, ze knabbelden aan het lover,
ze liepen naar het koolveld heene, maar daar kwam de jager, floeperdefloep zijn ze op de loop gegaan.
Helaas kan ik de gebaren niet laten zien. Maak van je vingertjes twee haasje (wijs -en middelvinger zijn de oren, pink, duim en ringvinger vormen het snoetje).
Pedro en Sandra, jullie kunnen je wel voorstellen hoe mijn snoetje er uitziet als ik dit versje opzeg.
Straks ga ik paaseitjes zoeken van de buurt.
Kusjes Irene.
Wat een leuke dingen maken jullie mee zeg! Echt een leuke sfeer ook onderling met de andere gezinnen ze te 'proeven' ..leuk hoor. Hebben de kids meteen sociaal contact op niveau ook...super!
Bij deze voor jullie alledrie Ei-ige Paasdagen en Vrolijk PaasHaas! Geniet ervan! Doen wij ook....
Tom wil nog een vraag stellen:"Deut Boaz auch un haasjes-bieldje (gips beeldje vd Timco om te verven met kids) verve vör de opa en oma? Of esse nog te klein? "
Dus bij deze...