pedronsandra.reismee.nl

3e bezoekdag aan La Esperanza

Deze 3e bezoekdag zijn we (‘s morgens van 9:00 - 11:30 uur en ‘s middags van 14:30 - 17:30 uur) in het weeshuis. Het is goed te merken dat het zondag is. Vanmorgen liggen alle kinderen op een groot kleed bij elkaar, zonder schoenen en wordt er met speelgoed gespeeld. Meisjes van andere groepen (8-12 jaar) die vandaag vrij zijn komen met de baby's knuffelen en nemen ze mee wandelen in de buggies. Ze worden allemaal ‘gestapeld' in de wandelwagens. Eentje bovenin en een in het boodschappenvak. Boaz is nu al erg populair bij de meisjes, ze willen graag met hem op de foto! Pedro gaat met Boaz naar buiten. De oudere kinderen hebben zich verzameld en maken samen muziek met enkele vrijwilligers van buiten het weeshuis. Ze dansen en zingen. Pedro gaat in de buurt zitten zodat Boaz dit schouwspel goed kan bekijken. Door het warme weer is veel drinken belangrijk. Als ik (Pedro) het flesje water in de buurt van Boaz neerzet, gaat zijn mond automatisch open. Met een vinger op de opening giet ik langzaam wat water in zijn mond. Het water dat langs mijn vinger loopt drinkt hij snel op.

Het is al aan Boaz te merken dat hij van ons de afgelopen 3 dagen al veel aandacht heeft gehad. Bij het terug in bed leggen, huilt hij voordat hij in slaap valt.

Als om 16:30 uur de baby's weer hun papje en melk krijgen, wordt doorgegeven dat we weer welkom zijn bij de directrice. Pedro is net bezig met een van de kleintjes het flesje melk te geven en Sandra heeft Boaz en een papje. Pedro wordt afgelost en Sandra neemt alles mee. Op de kamer van de directrice worden we wederom getrakteerd op limonade, koekjes met kaas en zelfgemaakte jam. De directrice pakt Boaz even op haar arm. Ze willen graag een band met ons opbouwen, zodat wij contact met hun blijven houden.

Door de hitte en de drukke werkzaamheden is het weer een vermoeiende dag geweest.

Boliviaanse bouwwerken

Daar wij volop in de bouw zitten, zijn we extra geïnteresseerd in allerlei andere bouwwerken. Ook hier in Santa Cruz wordt flink gebouwd. De stad is flink in ontwikkeling. Qua bouwkundige uitdaging heeft het veel weg van Nederland. (3-D ;) full-color borden), maar het werk gebeurd nog helemaal met de hand. Er zijn nergens bouwkranen of liften. Je zou niet zeggen dat het eindresultaat dat wordt dat op de tekening staat !

Ries,Tom,Jeroen,Marieke

Vreemd om te lezen dat jullie het zo heet hebben,terwijl wij "genieten" van volop regen (ook soms een waterig, kortdurend zonnetje hoor,dus we klagen zeker niet).
Het zullen vast erg vermoeiende dagen zijn voor jullie. Maar wel super dat jullie zoveel tijd bij en met Boaz (en zijn bekende omgeving) doorbrengen. Super!

De bouwwerken zijn apart zo te zien, zeker gezien het vele handwerk, dat geloof je toch bijna niet?Lijkt me zeer boeiend om daar in de omgeving een blokje om te gaan...eye-openers genoeg daar, niet?

Weerste groet!

Marc, Ingrid Lieke en Sjoerd

Zo te zien genieten jullie volop en zijn ook de andere kinderen blij met jullie bezoek aan het weeshuis!

Bijzonder om mee te mogen lezen en zo op de hoogte te blijven van de ontmoetingen met Boaz, jullie ervaringen en alle indrukken.

Lieve groet uit Zoetermeer.

ome jan en mia

Als we die bouwwerken op de foto zien is dat op de kruiszijweg nog niks.
Pedro en Sandra we volgen jullie verhalen met veel intressen,prachtig en waat een mooi menneke.
Lieerjd um waal neewieerts kalle.
groetjes oet D`indj.

Wim Jose en Yorgelia

Hallo Pedro en Sandra,

Wat hebben jullie toch een prachtige zoon. Fijn dat het zo goed gaat en dat hij al zo goed went aan jullie aandacht. Het is wel heel herkenbaar hoe jullie het schrijven. Ook wij waren vorig jaar in die klamme hitte druk bezig met het voeden van allerlei andere mondjes. Ze kunnen zoveel hulp gebruiken. Tevens was er altijd genoeg schoon te maken en op te ruimen. Maar wel heel erg fijn om te doen.
Nog een fijne tijd gewenst en wij blijven jullie op de voet volgen.

Groeten Wim Jose en Yorgelia

Margo , erik en maartje

Ha Pedro en Sandra waat een prachtig "Kientje"en inderdaad heej liektj op Pedro, heej stroaltj net zo'n "rust"oet!....geniet van ug menke... den genieten weer hiej mit eug mit, van de geweldige verhoale en super foto's. heel leuk om te "volgen".
hele dikke knuffel van dien collega;tje, veur ug alle drie natuurlijk!!... auch van Maartje en Erik....