Autoloze dag
De regering heeft vandaag een autoloze dag ingesteld. Het is de bedoeling dat de hele bevolking de Dengue mug bestrijdt om een verdere epidemie te voorkomen (de aantallen weten we niet meer maar er liggen heel veel mensen in de ziekenhuizen met knokkelkoorts). 2 taxi's van ons hotel hebben vrijstelling gekregen. Op weg naar het weeshuis vanmorgen, wat overigens veel sneller gaat dan normaal, zien we allemaal vrachtwagens, sommige helemaal vol met mensen en kinderen, klaar om in actie te komen. Volgens Pepe is het vandaag een feestje voor de politie, als mensen geen licentie hebben delen ze graag een bekeuring uit en kunnen ze hun zakken vullen. Wij worden ook een paar keer aangehouden maar mogen weer snel doorrijden.
In De La Esperanza hebben we vanmorgen meegewerkt en natuurlijk veel aandacht aan Boaz gegeven. Het is een onderzoekend en rustig manneke. De andere kinderen (waaronder een baby van 1 maand) geven we melk of een fruithapje te eten. Ze hebben allemaal last van de hitte en ook Boaz houden we niet de hele tijd op de arm. Boaz heeft veel jeuk en krabt zich aan zijn oren en zijn benen. We gaan even buiten zitten, Boaz ligt heerlijk op de benen van Sandra en geniet van de spelletjes die we spelen. Hij kan zich omrollen en maakt regelmatig volop geluidjes. Nadat hij zijn fruithapje (of zoiets) heeft gehad trekken we hem een ander truitje aan en mag hij lekker gaan slapen met zijn schaapje. Na 2 minuten is hij vertrokken.
Tussen de middag gaan we terug naar het hotel, even zwemmen, skypen met de hele familie en eten natuurlijk. Om 14:00 uur hebben we weer met Pepe afgesproken. Boaz ligt nog in zijn bedje als we de groep binnenkomen. Hij is wakker en ligt op zijn buik met zijn speeltjes te spelen. Sandra mag hem verschonen en schone kleren aantrekken. Daarna helpen we mee met het verschonen en omkleden van andere kinderen. Ze zijn allemaal zo nat van de zweet. Een kindje van de buurgroep heeft Pedro snel gevonden en vindt het heerlijk om de lucht in gegooid te worden. Ook de anderen vinden het heerlijk als Pedro geluidjes maakt en ze aandacht geeft. Valeska komt langs en zo kunnen we nog even met haar praten, ze geeft aan dat ze foto's van Boaz heeft, de nonnen hebben er volgens haar geen gemaakt.
Halverwege de middag worden we opgehaald door de directrice van het weeshuis, een non. We mogen fris komen drinken op haar kamer, Ilse en Arjan met Edmundo zijn er ook, Boaz was in slaap gevallen en hadden we in zijn bedje gelegd. De social worker met haar eigen kindje is er en stelt een paar vragen. Zowel de directrice als de social worker zijn onder de indruk van Pedro, hij gaat zo leuk met de kinderen om dat ze dat allemaal is opgevallen!! We krijgen crackers en mogen de zelfgemaakte ananasjam proberen, deze en ook de kaas zijn erg lekker. Pedro geeft Boaz voor we gaan een flesje melk, Boaz houdt Sandra ondertussen goed in de gaten.
Terug in het hotel maken we tomatensoep en spaghetti klaar. Waarschijnlijk liggen we vanavond al weer vroeg te slapen, we maken ook zoveel mee....
Fijn om zo mee te kunnen genieten van jullie belevenissen. Blijf vooral genieten!
Weer een mooi omschreven belevenis! En wat heerlijk dat jullie kleine man zo opjullie reageert. Sjiek!
Weertse groet!
leuke verhalen schrijven jullie, dat is voor diegenen die me jullie meeleven enorm prettig, dank jullie wel. Zo maar pap en mam en dan met al die prikkels erom heen. Ik neem aan dat jullie verlangen naar het moment om als trots gezinnetje voeten op Nederlandse bodem te zetten en natuurlijk ons Boaz te laten zien. Wow!
Tja, als ze daar ontdekt hebben dat Pedro leuke spelletjes kan doen met de kids en vrolijk is dan zal ik ze eens vertellen hoe dat hier in Eind op de Gerardusstraat gaat als Pedro achterom komt en Pim begroet......... :)
Morgen Gilde Bruist: ik zal de jongens van Houben de groeten doen!
hoi boaz
ik weet hoe het is als pedro grapjes maakt
ik vind het ook leuk als hij dat met mij doet
ik vind je lief
kusjes van birgit
Ik heb gelezen dat jullie lekker eten.
Mij lijkt ananasjam wel lekker.
Als Pedro niet meer elke dag in het weeshuis komt zullen ze hem missen.
Ik neem morgenvroeg de foto's mee naar school.
Ik denk dat de kinderen uit mijn klas dit wel interessant vinden, want ze weten nog niks van Bolivia.
Ik vind Boaz er lief uit zien.
Ik denk dat Sandra niet kan wachten om naar huis te gaan met Boaz.
Maar nu nog even over het weeshuis, hoe ziet het eruit?
Het is hier een regenachtige zondag en het is bewolkt.
Voor ons is het ook spannend want we krijgen een nieuwe school, daarom is ons schoolplein kleiner en dat vindt ik niet leuk.
En op de Dorpsstraat zijn ze aan het werk.
Groetjes, Maarten.
Sandra en Pedro
Het is een voorrecht jullie zo te mogen volgen in de
dagelijkse bezigheden.
Adembenemend, om te horen hoe jullie ook "zorg dragen" voor andere kinderen.
Wat betreft de "warmte" kunnen jullie dat zelf wel goed aan? Het is zo'n verschil met Nederland, deze zondagmorgen is het erg regenachtig het ziet er naar uit dat het voorlopig zo blijft.
Heel veel groetjes, Zus en Harrie
Heej Pedro, zo te lezen heb je je beroep gemist...(knipoog) Wat fijn dat jullie iedere dag bij Boaz kunnen zijn en dat hij Sandra al volgt...Goed teken!
Hopelijk heeft de vrijwilligster nog enkele foto's van Boaz en voor jullie.
Groetjes van Leon & Carôle
Hallo Sandra & Pedro
Waat geweldjig! Echt leuk um jullie op dees meneer te volge. En waat ein lekker menneke !!!! Vea vinge ut hielemoal geweldjig vur uch twiee. Ouch de opa's en oma's zulle waal aape trots zeen op dit nowe gezinnetje!
groetjes vanne leiversedieek